Vad är Banglabarn?

Stiftelsen Banglabarn grundades 2010, i syfte att utveckla och förbättra förutsättningarna för fattiga människor i Bangladesh. Bakgrunden till Stiftelsen är att Raton Razzak, far till grundaren Leo, fick hjälp med finansiering av studier och resa till Sverige av hans lärare från byn han växte upp i Bangladesh. Utan den hjälpen hade Raton aldrig kunnat bygga upp det liv han idag lever och att skapa en trygg framtid för sig själv och sin familj. I den handlingen och hjälpen föddes tankarna på att ge tillbaka till Bangladesh. Den operativa verksamheten som ligger till grund för Stiftelsen Banglabarn har varit verksam sedan 2010.

Stiftelsen har byggt upp en organisation som gör skillnad. Stiftelsen Banglabarn ger människor förutsättningar att bygga en bättre framtid. Till en början ämnade Stiftelsen att starta ett barnhem för ett fåtal barn i behov av hjälp. Idag är verksamheten ett skyddsnät för utsatta och fattiga människor.

Insamlingsstiftelsen Banglabarn är en politiskt och religiöst obunden stiftelse med verksamhet i Bangladesh. Verksamheten Banglabarn grundades 2010 av familjen Razzak och övergick till en Stiftelse 2012. Syftet är att tillhandahålla en verksamhet som skapar socialt skyddsnätt för barn utan anhöriga, samt hjälpa fattiga familjer till självhjälp.